פרופ’ קרין נהון
26/04/2013
פרופ’ נהון היא מיוזמי וחותמי העתירה לבג”צ נגד חוק המאגר הביומטרי. נהון היא חוקרת וחברת סגל קבועה בבית הספר למידע באוניברסיטת וושינגטון, חברת סגל בחוג לתקשורת באוניברסיטת וושינגטון וראש מרכז אספר ליזמות באוניברסיטה העברית. היא ייצגה את ישראל בוועדת המדע והטכנולוגיה לפיתוח באו”ם.
מתוך הווידאו:
“יש סכנות רבות למאגר ביומטרי. הגדולה ביותר היא קודם כל פגיעה בביטחון. הביטחון שלנו כאזרחים וגם כקבוצות… סכנה נוספת היא פגיעה חמורה בפרטיות של האזרחים ביומיום. בשילוב עם טכנולוגיות אחרות ניתן למעשה לעשות שימושים מאוד מסוכנים בדמוקרטיות, כמו למשל לזהות קבוצות. יש כמובן גם חיסרון פסיכולוגי – כשאנחנו יודעים שעוקבים אחרינו אנחנו נוטים להתנהג אחרת…”
“כל אדם שמשתמש במאגר, במידע הזה, בצורה קצת שונה ממה שהחוק נותן… מבחינתנו זו סכנה. אני חושבת שכשהחוק עבר, הח”כים של הכנסת ה-18 לא היו מודעים לכל ההשלכות, גם הבטחוניות וגם על זכויות אדם, של המאגר הביומטרי. אני מאוד מקווה שבכנסת הנוכחית, ולאור ההתעוררות הציבורית, האקדמית, תהיה מודעות גדולה יותר, ועם זה גם תהיה איזושהי פעילות של הח”כים כדי להחליף את החוק או לשנות אותו במתכונתו הנוכחית”.
מאמרים של פרופ’ נהון בנושא המאגר וסיקור של הגשת העתירה לבג”צ:
אל תתנו אצבע ואת הפנים שלכם למאגר “כדי לטשטש את הפרוייקט, משרד הפנים כרך את המאגר ביומטרי ביחד עם הנפקת תעודות זהות חכמות”
מאגר ביומטרי – השוואה לגבי המצב במדינות העולם:
מחקר שנערך עבור יום העיון בנושא במרכז הבינתחומי בתאריך 12 באוגוסט 2009, בהשתתפות השר מיכאל איתן, השר אלי ישי, ח”כ מאיר שטרית, פרופ’ אלי ביהם, עו”ד חיים רביה ודר’ קרין ברזילי-נהון.
העתירה לבג”צ כנגד החוק להקמת המאגר הביומטרי יוצאת לדרך
בבית המשפט העליון: ניצחון בסיבוב הזה בעתירה כנגד המאגר הביומטרי
מכתב לראש הממשלה בנושא היישום שלא כדין של החוק הביומטרי
הסימנים המדאיגים לגבי הפשרה הביומטרית
המאגר הביומטרי – פשרה אמיתית או אחיזת עיניים?